ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΩΝ HUMANLINKS

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου οι HumanLinks  ξεκινήσαμε τις προβολές μας στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο με την πολύτιμη βοήθεια της Μαργαρίτας (ιδιοκτήτρια του κινηματογράφου) και του Γιώργου Κράλλη (συντονιστή της ομάδας μας) . Παρουσιάσαμε την ταινία «To Μαύρο άλογο» (Dark Horse). Μια ταινία βασισμένη στην ζωή του Νεοζηλανδού σκακιστή Genesis Potini, ο οποίος πάσχει από διπολική διαταραχή.

Αρχικά η θεματολογία των ταινιών που θα παρουσιάσουμε θα πραγματεύεται θέματα ψυχικής υγείας ενώ στην συνέχεια θα επεκταθούμε και σε άλλες ενότητες.

Θα ήθελα κάποια στιγμή ο κόσμος να συνειδητοποιήσει ότι οι ψυχικές ασθένειες δεν είναι ένα “τέρας”.  Και οι άνθρωποι που τις ζούμε και τις νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας δεν είμαστε άτομα κατώτερης κατηγορίας αλλά αγωνιστές της ζωής. Αποδεχόμαστε το πρόβλημα μας και μαθαίνουμε τον εαυτό μας μέσα από αυτό. Είμαστε αυτό που είμαστε για κάποιο λόγο. Θεωρώ ότι πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας και να πορευόμαστε με αυτά που μας δίνει η ζωή. Χωρίς αυτό να σημαίνει παραίτηση και μοιρολατρία αλλά μια συνεχή και επίμονη προσπάθεια αυτοβελτίωσης.

Τέλος ειδικά εγώ σαν νέο μέλος στην ομάδα ξεκίνησα  δειλά με πάρα πολύ άγχος ειδικά για την εκδήλωση που με «ανάγκασε» ο κύριος Γιώργος να μιλήσω στο κοινό πρίν την προβολή μετά τον Κώστα και τον Χρήστο, οι οποίοι ήταν καταπληκτικοί και αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο! Οπότε έπρεπε να βρω τον εαυτό μου, να ανασυνταχτώ, να πολεμήσω τους φόβους μου για να καταφέρω να μιλήσω σε τόσο κόσμο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Γιώργο  για αυτή την ευκαιρία που μου έδωσε. Γιατί κατάφερα να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ να κάνω πράγματα παρόλο τους φόβους μου. Δεν λιποθύμησα όπως αρχικά νόμιζα ότι θα γίνει. Επίσης ευχαριστώ  πολύ στους HumanLinks,  κάθε μέλος ξεχωριστά που με έχει υποδεχτεί πραγματικά θερμά.

Άρτεμις

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com