ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Η “ελευθερία” της Ριτας
“Θέλω να χωρισουμε. Δεν αντεχω άλλο” λέει η Ρίτα στον άντρα της, τον Νίκο. “Μα, γιατί; “ρωτά ο Νίκος. “Γιατί θέλω να μην δινω λογαριασμό σε κανέναν, τι κάνω και που πάω. Πνιγομαι, το καταλαβαινεις; Ήταν λάθος που παντρευτηκαμε. Χανω τα νιάτα μου με σενα”.”Μα, γιατί; “ρωτά ο Νίκος.”Αφού και φίλες έχεις, και βγαινεις μαζί τους κι εμείς πηγαινουμε έξω πολύ συχνά “.”Δεν μπορείς να με καταλαβεις. Πνιγομαι εδώ μέσα”λέει η Ρίτα. “Σήμερα θέλω να κοιμηθουμε χωριστά, δεν αντεχω να σε νοιωθω δίπλα μου! “Αυτά είπε το ζευγάρι και η Ρίτα πήγε στην κρεβατοκαμαρα ενώ ο Νίκος ξαπλωσε στον καναπε. Το πρωί η Ρίτα μάζεψε τα πράγματα της κατ μετακόμισε στους γονείς της.
Η Ρίτα είναι μία κοπέλα 19 χρονών που πριν ένα χρόνο, παντρεύτηκε με τον Νίκο. Ο Νίκος είναι 29 χρονών. Ερωτευτηκαν κεραυνοβολα και σε 6 μήνες παντρεύτηκαν. Η Ρίτα τελείωσε το λύκειο, ενώ ο Νίκος είχε πάρει πτυχίο στα οικονομικά και δούλευε σε μία ιδιωτική εταιρεία.
Από τον μήνα του γάμου τους, η Ρίτα άρχισε να δυσανασχετει.Είχε αναλάβει να φροντίζει το σπίτι και να μαγειρευει. Ο Νίκος εφευγε το πρωί και γυρναγε το απόγευμα. Δεν την πιεζε σε τίποτα και την αγαπούσε πολύ. Όμως η Ρίτα, άρχισε να ζηλευει τις φίλες της που σπουδαζαν και χαιροντουσαν την φοιτητική ζωή. Ήθελε κι αυτή να βγάλει κάποια σχολή και να ζήσει ανεμελα .
Με τον Νίκο συζηταγανε πολύ και της έλεγε ότι μπορεί να σπουδάσει και να συνεχίσει να ζει μαζί του. Η Ρίτα όμως ήθελε την ελευθερία της κι έτσι μετά από ένα χρόνο έφυγε από κοντά του.
Το αποτέλεσμα; Επί ένα χρόνο λειτουργούσε σαν εφηβη δεκαπέντε χρονών. Έβγαινε συνέχεια με τις παρεες της και δεν πατουσε στην σχολή που γράφτηκε για να μάθει φωτογραφία. Ευτυχώς που δεν σταμάτησαν να έχουν επαφή με τον Νίκο που εξακολουθούσε να την περιμένει και να την αγαπάει.
Τελικά, κατάλαβε ότι η αγάπη για την ελευθερία ήταν κάτι παρόμοιο με την γάτα που κυνηγαει την ουρά της.Ενοιωσε ότι αυτό που επιθυμούμε πάρα πολύ, τελικά γίνεται η αλυσίδα μας.
Έτσι, ξαναγύρισε στον Νίκο κι αποφάσισαν μαζί να τελειώσει μια σχολή που να της αρέσει πραγματικά.
Ευτυχώς για την Ρίτα, στάθηκε πολύ τυχερη .
Νίκη

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com