ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

‘Δίπλα στη θάλασσα

Η Μελίνα περπατούσε για αρκετή ώρα δίπλα στη θάλασσα,στο νησί της,την Λευκάδα.Η ώρα ήταν έντεκα το πρωί και η θάλασσα ήταν καταγάλανη,ενώ οι ακτίνες του ήλιου της έδιναν μια χρυσαφή απόχρωση.Λίγος κόσμος υπήρχε στην παραλία.Η Μελίνα έκανε την πρωινή της βόλτα,περπατώντας κατά μήκος της θάλασσας και ατενίζοντας την υπέροχη θέα.
 Το τοπίο ήταν πραγματικά μαγευτικό.Η Μελίνα έδειχνε να είναι χαρούμενη και ευδιάθετη.Το περπάτημα δίπλα στη θάλασσα την βοηθούσε να ηρεμεί και να βάζει σε μία τάξη τις σκέψεις της.Μετά από αρκετή ώρα που ένιωθε κάπως κουρασμένη,σκέφτηκε να καθίσει σε μια κοντινή καφετέρια.
 Πράγματι,κάθισε μόνη της για ένα καφεδάκι και έβγαλε από την τσάντα της ένα λογοτεχνικό βιβλίο για να διαβάσει και να περάσει ευχάριστα την ώρα της.Τότε,ένιωσε ένα βλέμμα να την κοιτάζει επίμονα από το απέναντι τραπέζι.Γύρισε να κοιτάξει ποιος είναι και είδε μια παλιά φίλη της,την Ελένη.
 Καθόταν και εκείνη μόνη της για καφέ.Τα βλέμματα τους διασταυρώθηκαν και μετά η Ελένη σηκώθηκε από το τραπέζι της και πήγε εκεί που καθόταν η Μελίνα.Φαινόταν αρκετά κουρασμένη και λυπημένη.Οι δυο κοπέλες χαιρετήθηκαν και μετά η Ελένη τη ρώτησε αν μπορεί να καθίσει για λίγο μαζί της για να συζητήσουν για κάτι που την απασχολούσε.
 Η Μελίνα απάντησε καταφατικά και η Ελένη άρχισε να της μιλάει για κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που είχε.Η Ελένη έπασχε από κατάθλιψη για δέκα χρόνια περίπου.Της είπε ότι έπαιρνε κάποια φαρμακευτική αγωγή και έκανε παράλληλα και ψυχοθεραπεία,αλλά η κατάσταση της υγείας της δεν ήταν πολύ καλή.
 Ήθελε να συζητήσει με τη Μελίνα για το πρόβλημα της αυτό,γιατί την εμπιστευόταν απόλυτα και ήξερε ότι με τις συμβουλές της θα της δώσει δύναμη και θα τη βοηθήσει.Οι δύο φίλες συζητούσαν για αρκετή ώρα στην καφετέρια,μέχρι που πήγε τρεις η ώρα το μεσημέρι και οι δυο κοπέλες αποχωρίστηκαν.
 Συμφώνησαν,όμως,να βρεθούνε την επόμενη μέρα στο ίδιο μέρος για καφέ.Μια παλιά πολύ καλή φιλία φαίνεται ότι δυνάμωσε και πάλι.Αυτά έχει η ζωή!Κάνει κύκλους και κάποιοι άνθρωποι συναντιούνται και ξαναρχίζουν την φιλία τους,την κατάλληλη στιγμή.Εξάλλου,η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές!
Μαρία

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com