ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

ΠΑΣΧΑ

Από τα Χριστούγεννα , μ’ αρέσει περισσότερο το Πάσχα. Το θεωρώ την μεγαλύτερη  γιορτή της Χριστιανοσύνης, γιατί  ο Χριστός νίκησε το θάνατο. Επίσης μ’ αρέσει η εποχή που διαδραματίζεται , η Άνοιξη!
Φέτος όμως δεν το πολυκατάλαβα, δεν το ένοιωσα , γιατί το τελευταίο διάστημα αυξήθηκε  αρκετά η κατάθλιψη μου. Πάντως νήστεψα το κρέας την μεγάλη εβδομάδα. Επίσης , με μερικά παιδιά από την ομάδα και τον εμψυχωτή μας πήγαμε στον Επιτάφιο , την μεγάλη Παρασκευή.
Όσο θλιβερή κι αν είναι η Μεγάλη Παρασκευή  πάντα δεν νοιώθω πόνο , αλλά μια χαρμολύπη, δηλαδή λύπη μαζί με χαρά, γιατί ξέρω πως θα έρθει η Ανάσταση.
Την Κυριακή του Πάσχα, το μ μεσημέρι, κατέβηκε η αδερφή μου με τον άντρα της  στο σπίτι μου και φάγαμε όλοι μαζί ! Αυτό ήταν το Πάσχα μου!
Τελειώνω με ένα απόσπασμα από αυτά που γράφει ο Χαλίλ Γκιμπράν στο βιβλίο του , «Τα μυστικά της καρδίας». Είναι από κάποιες σκέψεις  του Γκιμπράν που γράφτηκαν κάποια μεγάλη Παρασκευή.
«Συγχώρησε  τους αδύναμους που Σε θρηνούν σήμερα , γιατί δεν ξέρουν πως τον εαυτό τους να θρηνήσουν…Συγχώρησέ τους, γιατί δεν γνωρίζουν πως με το θάνατο κατάκτησες το θάνατο , κι έδωκες ζωή πάνω από το θάνατο… Συγχώρησε  τους  γιατί δεν ξέρουν πως η δύναμη Σου τους περιμένει ακόμη… Συγχώρησε  τους  , γιατί δε γνωρίζουν πως κάθε μέρα είναι μέρα Σου».
Ελπίζω, τον άλλο χρόνο , το επόμενο Πάσχα , να το ζήσω πιο μεστά και με μεγαλύτερη αγάπη.

 

Νίκη

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com