ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

Τελικά πήγα στην Γερμανία. Αλλά πριν πάω έζησα καταστάσεις που δυστυχώς τις πήρα μαζί μου εκεί, πράγμα που δεν μ άφησε να χαρώ αυτό το ταξίδι. Αυτές τις συνθήκες  θα περιγράψω εδώ.
Στις 16 Ιανουαρίου έκοψα το κάπνισμα. Στην αρχή ήταν δύσκολο αλλά τώρα έχω συνηθίσει . Το κάπνισμα όμως είναι ύπουλο. Μπορεί τώρα να έχω συνηθίσει , όμως μου αυξήθηκε η κατάθλιψη.
Έτσι όσο πλησίαζε η ημέρα του ταξιδιού  άρχισα να πανικοβάλλομαι . Ακόμα και στον ψυχίατρο μου πήγα μπάς και μου δώσει κάνα φάρμακο και με συνεφέρει. Αυτός μου έδωσε ένα ελαφρύ αγχολυτικό . Δυστυχώς και αυτό δεν με βοήθησε πολύ.
Έτσι έφτασε η τελευταία εβδομάδα και ο πανικός μου αυξήθηκε. Δεν μπορούσα ούτε να ετοιμάσω τα πράγματά μου . Ευτυχώς με βοήθησε η αδερφή μου και μαζί γεμίσαμε την βαλίτσα.
Όμως η κατήφεια , η κατάθλιψη δεν με άφησε ακόμα κι όταν ήρθε ο ανιψιός μου για να με πάρει, να πάμε στο αεροδρόμιο.
Είναι αλήθεια αυτό που λέει ο Καβάφης στο ποίημά  του «Η Πόλη». Ότι δηλαδή ο εάν δεν είσαι καλά εκεί που μένεις και έχεις προβλήματα με τον εαυτό και κατά συνέπεια και με τους άλλος , όπου και να πας σε οποιασδήποτε  πόλη τα τα κουβαλάς μαζί σου. Έτσι την πάτησα και εγώ.
Βέβαια χάρηκα που ήμουν με τους συγγενείς μου,  αλλά θα ένιωθα πολύ καλύτερα εάν δεν είχα αυτήν την κατάθλιψη.
Το ταξίδι  και τι πέρασα στο Μόναχο θα το περιγράψω άλλη φορά.
Νίκη

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com