ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

” Η εβδομάδα που πέρασε ”

Την περασμένη εβδομάδα είχα άδεια. Είχα προγραμματίσει να πάω να επισκεφθώ τον νονό μου που μένει μόνιμα σε ένα χωριό στην ορεινή Κορινθία. Ξεκίνησα λοιπόν την Τετάρτη το μεσημέρι για το χωριό του. Το ταξίδι ήταν ευχάριστο, η διαδρομή πολύ ωραία ειδικά μετά την Κόρινθο αφού έστριψα από την εθνική οδό και άρχισε η ορεινή διαδρομή.
Δεξιά και αριστερά του δρόμου υπήρχε πευκοδάσος και πλούσια βλάστηση. Στην συνέχεια πέρασα από ένα τεράστιο οροπέδιο κοντά στην λίμνη Στυμφαλία όπου ήταν γεμάτο με αμπελώνες. Το τοπίο αυτό μου θύμισε κάποιες σκηνές από την ταινία ο Άρχοντας των δακτυλιδιών που είναι γυρισμένο στην Νέα Ζηλανδία. Μετά από μία ώρα διαδρομής μέσα στα δάση και τις πεδιάδες έφτασα στην Αρχαία Φενεό που είναι το χωριό του νονού μου. Εκεί ο Αντώνης έχει ένα συγκρότημα με ενοικιαζόμενα δωμάτια με μια καταπληκτική θέα. Εγώ έμενα στο δικό του διαμέρισμα στο ένα υπνοδωμάτιο. Όταν έφτασα είχε νυχτώσει και έτσι καθίσαμε να φάμε.
Ο Αντώνης παρότι με έχει βαφτίσει είμαστε σχεδόν συνομήλικοι, με περνάει 5 χρόνια και έτσι έχουμε κοινά ενδιαφέροντα, όπως την μουσική και τα βιβλία. Μου έχει γράψει αρκετά cd και μου έχει προτείνει και κάποια βιβλιοπωλεία στην Αθήνα.
Το επόμενο πρωί αφού πήραμε πρωινό πήγαμε σε ένα άλλο χωριό την Γκούρα όπου έχει μία καφετέρια με απίστευτη θέα. Συγκεκριμένα βλέπεις στο βάθος την οροσειρά του Χέλμου. Είχε και μία πολύ ωραία λιακάδα οπότε πίναμε καφέ, μιλούσαμε και μαζεύαμε την ζεστασιά και την ενέργεια του ήλιου. Ήταν πραγματικά πανέμορφα εκείνο το πρωί. Το μεσημέρι γυρίσαμε στο σπίτι και φάγαμε μεσημεριανό. Επειδή ήταν βαρύ το κλίμα κοιμήθηκα πολλές ώρες. Έκανε κρύο και είχε πολύ υγρασία και και έτσι ανάψαμε το aircondition για να ζεσταθούμε. Έπαιζε και η εθνική ποδόσφαιρο και το είδαμε.
Την Παρασκευή έβρεχε όλη μέρα και δεν πήγαμε πουθενά για βόλτα και έτσι αράξαμε σπίτι. Το μεσημέρι αφού φάγαμε ετοίμασα πράγματά μου για την επιστροφή στην Αθήνα. Έτσι γύρω στις 4 ξεκίνησα.
Καθώς οδηγούσα περνώντας από ένα ορεινό χωριό είδα το πρώτο χιόνι να πέφτει. Σε μερικά σημεία το είχε στρώσει και έκανα δεξιά το αμάξι και τράβαγα βίντεο με το κινητό. Η διαδρομή ήταν ευχάριστη και αργά το απόγευμα έφτασα στην Αθήνα.
Το ταξίδι αυτό ήταν μία ευχάριστη απόδραση από την καθημερινότητα της Αθήνας.

 

Μπάμπης

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com