ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

” Άλλη σελίδα ”

Η μαμά μου ”έφυγε ” από την ζωή στις δώδεκα του Γενάρη. Από τότε μένω μόνη μου.
Κάνω αυτό που φυσιολογικά έπρεπε να κάνω όταν ήμουν μικρότερη. Όμως, λες και το’ κανα επίτηδες, κάθε φορά που έκανα προσπάθεια για να φύγω, τόσο πιο βαθιά έμπαινα μέσα στα πλαίσια της οικογένειας!
Βέβαια, ήμουν και άρρωστη, οπότε δικαιολογείται η συμπεριφορά μου ως ένα σημείο. Δηλαδή δεν μπορούσα να πετάξω με τα δικά μου φτερά.
Μόνο δύο φορές ψιλοπροσπάθησα να το πετύχω. Ήμουν είκοσι τεσσάρων χρονών και δούλεψα σ’ ένα εργαστήριο για να πάω διακοπές με τα δικά μου χρήματα. Μετά προσπάθησα να μείνω με τον σύντροφό μου και την κόρη του.
Τώρα όμως είμαι πιο καλά από κάθε άλλη φορά. Δηλαδή ορίζω τον εαυτό μου ικανοποιητικά! Κάθε δύο μέρες μαγειρεύω, πηγαίνω στην λαϊκή, ψωνίζω στο σούπερ – μάρκετ, καθαρίζω τον χώρο μου! Βέβαια δεν έχω πετύχει ακόμα να βάλω ένα καλό πρόγραμμα, αλλά έχω ένα υποτυπώδες πρόγραμμα.
Πιστεύω ότι μέρα με την μέρα πετυχαίνω όλο και καλύτερα και περισσότερα πράγματα όσο αφορά τον χώρο μου. Έχω φτάσει σ’ ένα σημείο να μ’ αρέσει η παρέα με τον εαυτό μου. Επίσης, η αδερφή μου και ο γαμπρός μου χαίρονται για μένα κι έτσι η αύρα στο διαμέρισμά μου γίνεται ολοένα και θετικότερη.
Άλλαξα δηλαδή άλλη σελίδα στη ζωή μου με πιο σταθερά θεμέλια, και αν προσέξω θα αγαπώ ολοένα και περισσότερο τον εαυτό μου και εν τέλει όλους τους συνανθρώπους μου.

Νίκη

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com