Συγγραφικό Καφενείο 12.9.17 (β)

“Καλοκαιρινές διακοπές”

Πάντα θα θυμάμαι τις καλοκαιρινές διακοπές των παιδικών και μαθητικών μου χρόνων. Με το που κλείνανε τα σχολεία ξεκινούσε η καλοκαιρινή περιπέτεια.

Η πρώτη μου εμπειρία ήταν στο δημοτικό. Εκείνο το καλοκαίρι οι γονείς μου αποφασίσανε να με πάνε στην κατασκήνωση. Προετοιμάστηκα λοιπόν και εγώ, έφτιαξα τα πράγματά μου και το επόμενο πρωί ξεκινήσαμε με το αυτοκίνητο να πάμε στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης για να με παραδώσουν στους υπεύθυνους. Τα συναισθήματά μου ήταν πολύ έντονα γιατί για πρώτη φορά στη ζωή μου θα έκανα διακοπές μακριά απ’ τους δικούς μου. Προσαρμόστηκα κατευθείαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Την έβρισκα πολύ ενδιαφέρουσα την όλη διαδικασία και το καθημερινό πρόγραμμα των ομάδων. Απ’ το πρωινό ξύπνημα μαζί με άλλα παιδιά, τις δραστηριότητες την ημέρα, το μεσημεριανό φαγητό, την μεσημεριανή κατάκλυση, τις απογευματινές δραστηριότητες. Και κάθε Κυριακή πηγαίναμε για μπάνιο στη θάλασσα. Μάλιστα επειδή η κατασκήνωση ήταν της αστυνομίας ένιωθα σαν ένα υπάκουο και ικανό στρατιωτάκι.

Οι μέρες περνούσαν και το απολάμβανα. Όποια ομάδα έφερνε τις καλύτερες επιδόσεις στις δραστηριότητες της ημέρας κέρδιζε έπαινο. Αυτό μου άρεσε πολύ. Μία μέρα μας ανακοίνωσαν ότι θα έρθει για επιθεώρηση ο αρχηγός της αστυνομίας και τότε προετοιμάστηκα κατάλληλα. Θυμάμαι πολύ αραιά τον ομαδάρχη μου που τον σεβόμουνα.

Το τελευταίο πρωινό ήρθαν οι γονείς μου να με πάρουν. Στη διαδρομή στο αυτοκίνητο με ρωτούσαν πώς τα πέρασα και εγώ τους περιέγραψα μερικές στιγμές από τη καθημερινή δραστηριότητα. Μέσα μου ένιωθα πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος που τα κατάφερα μια χαρά.

Άλλωστε ήταν μία μοναδική εμπειρία.

 

Μπάμπης Λ

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com