Συγγραφικό Καφενείο 28.02.17

Η Αγάπη

Πριν από μερικές μέρες γιόρταζαν οι ερωτευμένοι. Ήταν του αγίου Βαλεντίνου! Τα ζευγάρια έκαναν δώρα μεταξύ τους. Όμως, αν λάβω υπόψη τις δικές μου εμπειρίες όσο και τα διαβάσματά μου, λίγοι υπάρχουν που είναι πραγματικά ερωτευμένοι με τον σύντροφό τους και τον αγαπούν.

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι ερωτευμένοι μόνο για να απολάυσουν την αγάπη και να είναι γαλήνιοι. Αυτοί δεν αγαπούν πραγματικά. Δεν θέλω να πω πως δεν αξίζει να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε.Αντίθετα, υποστηρίζω πως είναι κάτι πολύ όμορφο. Πιστεύω όμως πως θέλει πολύ δουλειά και αγνή πρόθεση.

Όταν λοιπόν νοιώσουμε την αγάπη να νας χτυπά την πόρτα, καλό είναι να της ανοίξουμε. Αλλά πρέπει να γνωρίζουμε πως δεν μπορούμε να οδηγήσουμε εμείς την αγάπη, αυτή θα μας οδηγήσει, αν μας θεωρήσει άξιους.

Επίσης, η αγάπη δεν θέλει να της ανήκει τίποτα και ούτε ανήκει η ίδια πουθενά, αφού της αρκεί ο εαυτός της. Και προσθέτει ο Χαλίλ Γκιμπράν: “Η μόνη επιθυμία της αγάπης είναι η τελείωσή της”.

Τέλος, καλό είναι να προσφέρει ο άνθρωπος την καρδιά του, την αγάπη του, αλλά να μην γίνεται ο ίδιος δεσμοφύλακάς της καρδιάς του άλλου!

Νίκη

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com