Συγγραφικό καφενείο 4.4.17

Στην Παραλία μια μέρα της Άνοιξης

 

Καθόταν στην άκρη μιας άδειας παραλίας. Στα δεξιά του ο ήλιος χαμήλωνε στον ορίζοντα ρίχνοντας μακριές σκιές. Ο ζεστός αέρας όταν δυνάμωνε χάιδευε τα μαλλιά του ανά τακτικά χρονικά διαστήματα. Αντίκριζε το γαλάζιο που κινούνταν ανεπαίσθητα με κύματα. Στα ακουστικά που φορούσε έπαιζε χαμηλόφωνα μουσική, ίσα που να ακούγεται. Πίσω του στον δρόμο τα αυτοκίνητα με τους επισκέπτες της παραθαλάσσιας πόλης δημιουργούσαν ένα συνεχή θόρυβο που μόλις έφτανε στα αυτιά του πάνω από τον συνδυασμό των ήχων των κυμάτων μαζί με την μουσική.

Είχε τα μάτια του κλειστά. Απορροφούσε μέσα του αυτόν τον συνδυασμό ήχων. Περίμενε πως θα αναδυθεί η επόμενη εικόνα στο μυαλό του. Μεταξύ μιας κατάστασης πλήρης συνείδησης των πραγμάτων γύρω του και του χώρου που ανοίγει κοιτώντας στο εσωτερικό του μυαλού ένιωσε την παρουσία της.

Γελούσε με ένα συγκρατημένο χαμόγελο. Έμοιαζε σαν να είχε απομακρυνθεί ένα βάρος από πάνω της, όμως υπήρχε ακόμα ο φόβος και η έγνοια του πότε θα επιστρεψει. Τα μάτια της υποδήλωναν μια βαθιά λύπη παρά το ότι ήταν ορθάνοιχτα και λαμπερά. Τα μάγουλα της, πού τόσο του άρεσε να τα τσιμπάει όταν ήταν μικρός και να την εκνευρίζει, είχαν εξαφανιστεί. Στην θέση τους είχαν μείνει δύο λακκάκια.

Ανοιγόκλειναν τα βλέφαρα της γρήγορα. Έμοιαζε σαν να προσπαθεί να συγκρατήσει τις σκέψεις της χωρίς να την καταπλακώσουν. Το χαμόγελο της έμοιαζε να ήταν μια συγκάλυψη του εσωτερικού μαρτυρίου, παρολαυτά όμως είχε μια ειλικρίνεια. Σαν να ήθελε πραγματικά να νιώσει χαρούμενη και ο μόνος τρόπος για να το πετύχει ήταν να υποκριθεί.

Κράτησε στην σκέψη του αυτή την εικόνα και άνοιξε τα μάτια του. Κοίταξε γύρω του χωρίς να αναγνωρίζει πλήρως τι έβλεπε. Κάποιοι άνθρωποι είχαν καθίσει παραδίπλα, ο ήλιος είχε χαθεί και στον ουρανό είχε απομείνει ένα κοκκινωπό χρώμα. Έβγαλε τα ακουστικά και τα δίπλωσε βάζοντας τα στην τσέπη του. Άρχισε να περπατά στην άμμο αργά. Στον δρόμο για το σπίτι του ένιωθε αλλαγμένος. Δεν ένοιωθε τόσο μόνος. Δεν ένιωθε χαμένος.

Κώστας

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com