Συγγραφικό καφενείο

“Δανάη και Ιάσονας”

Βρισκόμαστε στην δεκαετία του `50, σε μια φτωχικη συνοικία της Αθήνας. Δύο από τα παιδιά που παίζουν στις αλανες αυτής της συνοικίας είναι και η Δανάη με τον Ιάσονα.
Όλα τα παιδιά είναι φίλοι μεταξύ τους αλλά ο Ιάσονας με την Δανάη έχουν ταιριαξει πάρα πολύ. Οι γονείς και των δύο καλοβλεπουν αυτή τη σχέση. Όταν γίνονται δεκαπέντε ανταλλασουν το πρώτο τους φιλι και υποσχονται αμφότεροι πως κάποτε θα παντρευτούν.

Και τα δύο παιδιά θέλουν να σπουδασουν. Έτσι, δίνουν μεγάλη σημασία στο σχολείο. Και όντως η Δανάη περνάει στη φιλοσοφική σχολή ενώ ο Ιάσονας στη μαθηματική. Τελειώνουν και οι δύο τη σχολή τους, αρραβωνιαζονται και ο Ιάσονας πάει στο στρατό.

Μέχρι που ο Ιάσονας τελειώνει το στρατό και παντρεύονται, η ζωή τους τα` χει φέρει δεξιά!
Η ζωή τους είναι ονειρικη τον πρώτο χρόνο του εγγαμου βίου τους. Και οικονομικά τα πηγαίνουν καλά αφού και οι δύο κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα.

Ξαφνικά όμως και εντελώς αδικαιολογητα, ο Ιάσονας αρχίζει να βαριεται τη ζωή τους και την ίδια την γυναίκα του. Όλα του φαίνονται ίδια, χωρίς ενδιαφέρον. Έτσι, αποφασίζουν να μείνουν για ενα διάστημα χωριά.

Σ` αυτήν την περίοδο τόσο ο Ιάσονας όσο και η Δανάη με περισυλλογη και χωρίς κανέναν εγωισμο βλέπουν τα λάθη τους, γιατί φταιξανε και οι δύο. Είδαν λοιπόν ότι δεν άφηναν τη σχέση τους να πάρει μιαν ανασα. Παντού πήγαιναν μαζί. Επίσης δεν είχαν ξεχωριστά ενδιαφέροντα.

Αφού πέρασε λοιπόν ένας χρόνος συναντήθηκαν και μιλησαν. Τότε καταλαβαν ακόμα περισσότερο πως η ζωή τους είχε φερθει γενναιοδωρα. Συνειδητοποιησαν πως είχαν λειψει πολύ ο ένας στον άλλο. Έτσι ξανασμιξανε αλλά πολύ πιο συνειδητοποιημενοι.

Η Δανάη και ο Ιάσονας αποκτησαν τρία παιδιά και τώρα ευτυχισμενοι χαιρονται τον γάμο τους αλλά και τα ενδιαφέροντα τους, είτε αυτά είναι κοινά είτε διαφορετικά!

Νίκη

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com