Συγγραφικό καφενειο

“Είναι και κάτι που δεν σου είπα ακόμα.”

 
Η Σοφία βρισκόταν μέσα στο χώρο του θεάτρου μαζί με την φίλη της, την Έρρικα για να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση που είχαν επιλέξει. Ο τίτλος του έργου ήταν “Είναι και κάτι που δεν σου είπα ακόμα” και μιλάει για την αγάπη μεταξύ δύο ανθρώπων που ανήκαν σε δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους σε κοινωνικό επίπεδο.

 
Το έργο αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως κοινωνικό με κάποιες ψυχολογικές προεκτάσεις. Η πρωταγωνίστρια της παράστασης είναι πολύ ερωτευμένη με έναν άντρα από το φιλικό της περιβάλλον, αλλά εκείνος δεν γνωρίζει τίποτα γι’αυτά τα αισθηματά της.Από την άλλη, εκείνος έχει κάποια φιλικά συναισθήματα γι’αυτήν και όταν τη βλέπει νιώθει κάτι ανεξήγητο μέσα του, αλλά ο εγωισμός του και οι κοινωνικές διαφορές τους, δεν τον αφήνουν να εκφράσει τα συναισθηματά του.

 
Όλα κυλάνε ήρεμα, μέχρι που η Ράνια, η ηρωίδα της ιστορίας, έχει κάποια επαγγελματική πρόταση από έναν συνεργάτη και φίλο της και θα πρέπει να φύγουν στο εξωτερικό.Ο Φίλιππος, ο άντρας που αγαπάει, δεν έχει πληροφορηθεί ακόμα τίποτα γι’αυτό. Η Ράνια,όμως,θέλει πριν φύγει για το εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ιταλία, να του πει με κάποιον τρόπο για τα αισθήματά της. Ίσως, πιστεύει ότι μπορεί και την τελευταία στιγμή κάτι να γίνει και να παραμείνει στην Ελλάδα. Αρκεί και ο Φίλιππος να νιώθει το ίδιο με εκείνη.

 
Τελικά, αποφασίζει να του πει να συναντηθούνε για να του πει κάτι πολύ σοβαρό και να του δώσει και ένα γράμμα για εκείνον.Οι δύο φίλοι συναντιούνται την επόμενη μέρα στο στέκι τους και η Ράνια του λέει για την πρόταση που δέχτηκε για δουλειά στο εξωτερικό. Επίσης, του αφήνει και το γράμμα και του λέει να το διαβάσει όταν θα έχει φύγει από την καφετέρια.Σε λίγες μέρες θα πρέπει να φύγει για την Ιταλία, όπως τον ενημερώνει.

 
Όταν η Ράνια φεύγει από την καφετέρια, ο Φίλιππος διαβάζει το γράμμα που του άφησε. Σ’αυτό γράφει ότι για εκείνη είναι ο καλύτερος της φίλος και ότι τον ευχαριστεί για όλες τις δύσκολες, αλλά και τις ευχάριστες στιγμές που περάσαν μαζί και επιπλέον ότι τον αγαπάει πολύ, αλλά όχι μόνο σαν φίλο της. Τότε, ο Φίλιππος διαβάζοντας αυτά τα λόγια της Ράνιας,χαμογέλασε αυθόρμητα και συμπλήρωσε στο γράμμα της ακριβώς από κάτω. “Και εγώ σ’αγαπώ πολύ, να το ξέρεις αυτό και δεν εννοώ μόνο φιλικά! Μετά,το ξαναέβαλε στο φάκελο και είπε σε μία κοινή τους φίλη να της το δώσει την επόμενη μέρα.

 
Η Ράνια διάβασε αυτό που της έγραψε ο Φίλιππος και λίγη ώρα αργότερα μιλήσανε στο τηλέφωνο. Κανονίσανε να βρεθούνε από κοντά για καφέ και αποφασίσανε να είναι μαζί. Η Ράνια ακύρωσε το ταξίδι της στην Ιταλία και θα συνέχιζε να εργάζεται στην Αθήνα. Το έργο τελείωσε και καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές. Το μήνυμα που περνούσε σε όλους ήταν ξεκάθαρο ότι η πραγματική αγάπη υπερνικά όλα τα εμπόδια και της δυσκολίες της ζωής και είναι το πιο δυνατό και αληθινό συναίσθημα που μπορεί να νιώσει κάποιος άνθρωπος!

 
Μαρία.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com