ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ

%cf%86%cf%89%cf%82

”Αυτογνωσία”

Είναι αλήθεια ότι λίγοι άνθρωποι έχουν αυτογνωσια.Οι περισσότεροι είναι σαν το καρυδοτσουφλο στη θάλασσα που πηγαίνει όπου φυσουν οι άνεμοι.
Βέβαια, δεν φταινε μόνο οι ίδιοι γι’ αυτή την κατάσταση. Έχουν φταιξιμο και οι γονείς, η ευρύτερη οικογένεια, η εκπαίδευση, το κράτος. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ετεροφωτοι και σκεφτονται με τρόπο που άλλοι τους έχουν επιβάλλει.
Αρκετοί απ’ αυτούς δεν μπορούν να μιλησουν μόνοι με τον εαυτό τους. Ακόμα χειρότερα ,δεν μπορούν να βρεθούν μόνο με τον εαυτό τους. Δηλαδή δεν μπορούν τη μοναξιά.
Επίσης, δεν έχουν αυτοεκτιμηση,ούτε γνωρίζουν τις δυνατότητες τους και τα ταλέντα τους.
Αν σκεφτεί δε κάποιος τα χρόνια που εκπαιδευομαστε,είναι πολύ δυσαρεστο το γεγονος ότι μαθαίνουμε ένα σωρό αχρηστα πράγματα και τα κυριότερα δεν γίνονται γνωστά στα παιδιά και τους εφήβους. Αυτοί πάλι που αγωνίζονται για να μάθουν ,να γνωρισουν τον εαυτό τους, ψαχνονται συνεχώς. Είναι σοβαροι άνθρωποι, γεματοι τρέλα με το καινούργιο. Επίσης, σκεφτονται ,όσο γίνεται περισσότερο, με τον δικό τους τρόπο.
Γνωρίζουν πολύ καλά, ότι η ύπαρξη,η ζωή είναι σαν θάλασσα, χωρίς όρια.
Αυτοί αν γερασουν έχουν αποκτήσει γαλήνη, νοιωθουν γεματοι.Σε αντίθεση με τους πολλούς, που όταν μεγαλωσουν,γίνονται γκρινιαρηδες και κατσουφηδες για ότι δεν τολμησαν να ζήσουν.
Τέλος προσθετω,ότι λέει ένας ποιητής: <<Μη λες πως βρηκες την αλήθεια. Να λες πως βρηκες μια αλήθεια >>.

 

Νίκη

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com