Η φωτεινή πλευρά της ζωής

HLIOS

 

“Η φωτεινή πλευρά της ζωής”.
Ο κάθε άνθρωπος έχει δύο πλευρές μέσα του, το καλό και το κακό. Τα δύο αυτά στοιχεία βρίσκονται σε μία διαρκής μάχη μεταξύ τους. Ποιο θα επικρατήσει τελικά; Μήπως,όμως,δεν είναι αυτή η ερώτηση στην οποία πρέπει να απαντήσουμε, αλλά πως ο άνθρωπος καλείται να διαχειρίζεται σωστά και τα δύο αυτά στοιχεία, ώστε να βρίσκονται σε μια ισορροπία μέσα του.

Το ζήτημα, λοιπόν, δεν είναι αν το καλό νικήσει το κακό ή το αντίθετο, αλλά πως θα συνηπάρχουν αυτά τα δύο.Εξάλλου η ζωή περιέχει τα πάντα, πολλά διαφορετικά στοιχεία. Κάποια από αυτά είναι το καλό και το κακό,η δικαιοσύνη και η αδικία,το θάρρος και η δειλία κτλ. Η ίδια η ζωή έχει τόσες πολλές εκφράσεις. Θα μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε με μια θεατρική παράσταση που όλοι οι ηθοποιοί που παίρνουν μέρος σ’αυτή προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στη θεατρική παράσταση της ζωής μας, όλοι δουλεύουμε σκληρά και αγωνιζόμαστε για να πετύχουμε. Στο τέλος, το χειροκρότημα είναι απλά η ανταμοιβή μας. Το θέμα είναι,όμως,να αξίζουμε πραγματικά αυτό το χειροκρότημα. Αυτό εξαρτάται από την προσπάθεια που έχουμε καταβάλει, καθώς και από τις επιλογές μας.

Συγκεκριμένα, ο κάθε άνθρωπος διαμορφώνει ένα χαρακτήρα, που μπορεί να τον αναπλάθει και να αναθεωρεί τις απόψεις του για τη ζωή. Είναι προσωπική επιλογή του κάθε ανθρώπου,ποιο δρόμο θα ακολουθήσει στη ζωή του. Υπάρχει η φωτεινή και η σκοτεινή πλευρά της ζωής. Καμιά από τις δύο δεν έχει μόνο θετικά ή μόνο αρνητικά στοιχεία.Ακόμα και η φωτεινή πλευρά της ζωής έχει αρκετές δυσκολίες, τίποτα δεν είναι ρόδινο.

Η τελική επιλογή, όμως, που θα κάνει ο άνθρωπος στη ζωή του, δηλαδή αν θα ακολουθήσει τη φωτεινή ή τη σκοτεινή πλευρά της, θα καθορίσει τα πάντα. Γιατί το ζητούμενο είναι ο κάθε άνθρωπος να τα έχει καλά με τον εαυτό του και να νιώθει καλά με τις επιλογές του.Προσωπικά, πιστεύω ότι η φωτεινή πλευρά της ζωής είναι ο καλύτερος δρόμος,που στο τέλος είναι σίγουρο ότι θα φέρει τη δικαίωση και τη λύτρωση. Δεν μένει, απλά, παρά η ίδια η ζωή να το αποδείξει!

 

Μαρία

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com