Ο Γιάννης Σπανός στο Φεστιβάλ Αθηνών 2015

Φέτος το Φεστιβάλ Αθηνών τιμά έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες, τον Γιάννη Σπανό. Στις 12 Ιουλίου στις 21:00 θα δοθεί μία συναυλία-αφιέρωμα στο μεγάλο καλλιτέχνη με τίτλο “Τραγούδια μιας ζωής” στο Ωδείο του Ηρώδου Αττικού. Στην παράσταση, στο πλευρό του Γιάννη Σπανού θα βρίσκονται κορυφαίοι ερμηνευτές. Ο Μανώλης Μητσιάς, η Ελένη Δήμου, η Αρλέτα, ο Δώρος Δημοσθένους και η Γιοβάννα θα είναι εκεί για να τραγουδήσουν τραγούδια του που έχουν αγαπηθεί πολύ από το ελληνικό κοινό σε μια μουσική πορεία χρόνων, από τη δεκαετία του ’60 εώς σήμερα.

Ο Γιάννης Σπανός έχει δημιουργήσει μεγάλες επιτυχίες, αφήνοντας τραγούδια αξεπέραστα στο χρόνο. Έχει συνεργαστεί με κάποιους από τους μεγαλύτερους Έλληνες στιχουργούς, όπως ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Μάνος Ελευθερίου, ο Πυθαγόρας και έχει μελοποιήσει στίχους σημαντικών ποιητών όπως ο Κωνσταντίνος Καβάφης, ο Γεώργιος Βιζυηνός, η Μυρτιώτισσα, ο Νίκος Καββαδδίας και ο Μίλτος Σαχτούρης. Δημοφιλείς ερμηνευτές έχουν χαρίσει φωνή στα τραγούδια του, ανάμεσά τους, η Βίκυ Μοσχολιού, η Τάνια Τσανακλίδου, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο  Γιώργος Νταλάρας, η Χάρις Αλεξίου, η Μαρινέλλα, ο Γιάννης Πάριος, η Ελένη Δήμου, ο Μανώλης Μητσιάς, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Γιάννης Πουλόπουλος, η Αρλέτα και ο Δημήτρης Μητροπάνος.

Αν μ’ αγαπάς με τη φωνή της Τάνιας Τσανακλίδου σε στίχους Τάκη Καρνάτσου

 

Αν ήξερες τις νύχτες μου – Άλκηστις Πρωτοψάλτη σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου

 

Επειδή σ’ αγαπώ – Μανώλης Μητσιάς, στίχοι Λευτέρης Παπαδόπουλος

 

Κάτω απ’ τη μαρκίζα – Βίκυ Μοσχολιού και στίχοι Μάνος Ελευθερίου

 

Μια φορά θυμάμαι με τη φωνή της Αρλέτας και στίχους του Γιώργου Παπαστεφάνου

 

Έξοδος κινδύνου – Άλκηστις Πρωτοψάλτη και στίχοι Λίνα Νικολακοπούλου

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη συναυλία, καθώς και εισιτήρια, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του Φεστιβάλ Αθηνών. Με θέα την Ακρόπολη λοιπόν… Θα είμαστε κι εμείς εκεί!

Ελένη

You may also like...

1 Response

  1. Γιώργος says:

    Οπωσδήποτε θα πάω. Πόσο μου άρεσε η συναισθηματική και ρομαντική μουσική του και τι να πρωτοθυμηθώ, τότε στα νιάτα μου! Ο ίδιος, σεμνός και πολύ γλυκός άνθρωπος.
    Ευχαριστούμε Ελένη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com