Συνέντευξη από έναν κιθαρίστα

Αυτή τη βδομάδα ο Spyros toxica παίρνει συνέντευξη απο έναν ελπιδοφόρο μεταλ κιθαρίστα τον Παναγιώτη Αντύπα.

Πες μας λίγα λόγια για την πορεία σου στην εκμάθηση της κιθάρας

Κιθάρα ξεκίνησα να παίζω απο 14 χρονων,παίζω δηλαδή κοντά στα 16 χρόνια.Έχω κάνει μερικά μαθήματα με διάφορους δασκάλους και έχω πάει για λίγο καιρό σε ωδείο, αλλά κυρίως είμαι αυτοδίδακτος.Τον περισσότερο καιρό έχω μάθει μόνος μου να παίζω και τα περισσότερα τραγούδια τα βγάζω με το αυτί,ακούγοντας τα δηλαδή και οχι με ταμπλατούρα ή παρτιτούρα αν και ξέρω να διαβάζω νότες.

Τι σκέφτεσαι όταν παίζεις κάποιο κομμάτι (συναισθήματα)

Τα συναισθηματά μου είναι ανάμεικτα.Είναι ανάλογα το κομμάτι που παίζω εκείνη την ώρα.Συνήθως τα περισσότερα τραγούδια μου βγάζουν θλίψη αλλά υπάρχουν και άλλα που μου βγάζουν ευχαρίστηση.Πάντως όταν παίζω είμαι βαθιά συναισθηματικός και όλα αυτά που αισθάνομαι τα βγάζω πάνω στο παιξιμό μου.

Τι κιθάρες χρησιμοποιείς και πόσες έχεις?

Έχω 5 κιθάρες όλες ηλεκτρικές,η κάθεμια για διαφορετικό στυλ παιξίματος.Η πρώτη μου κιθάρα ήταν μια Fender Stratocaster μεξικάνικη κυρίως για πιο ροκ ακούσματα. Μετά ακολούθησε η Ibanez S Series,μετά μια Jackson RR3 για πιο μεταλ ακούσματα. Και τέλος μια Ibanez Xiphos και μια Schecter 7string Diamond Series.

Πως βλέπεις την ελληνική σκηνή?

Πιστεύω πως έχουμε πολλά καλά και αξιόλογα συγκροτήματα και μερικά απο αυτά είναι γνωστά και εκτός Ελλάδας. Να αναφέρω τους Firewind για παράδειγμα των οποίων ο κιθαρίστας Gus G έχει παίξει μαζί με τον Ozzy Osbourne και έχουν ηχογραφήσει και ένα αλμπουμ μαζί. Υπάρχουν και άλλα βέβαια όπως οι Nightrage, οι Wardrum και τα δυο μεγαλύτερα και πιο παλιά συγκροτήματα στην ελληνική μεταλ, οι Septic Flesh και οι Rotting Christ.

Θα ήθελα τη γνώμη σου για τις εξαρτήσεις στη μουσική(ναρκωτικα,ποτο κλπ)

Η γνώμη μου είναι πως καλό θα ήταν να μην υπάρχουν γιατί η μουσική είναι εξάρτηση από μόνη της και δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Άμα σου αρέσει να παίζεις και τη γουστάρεις πραγματικά δεν έχεις ανάγκη απο κάτι άλλο. Εξάλλου κάνει κακό και στην υγεία σου.

Ποιοι καλλιτέχνες σου αρέσουν?

Αγαπημένα μου συγκροτήματα είναι οι Iron Maiden,οι Firewind,οι Kamelot,οι Scar Symmetry και οι Evanescence. Απο κιθαρίστες οι αγαπημένοι μου είναι ο Gus G των Firewind,ο Per Nilsson των Scar Symmetry και θεωρώ μεγάλο ταλέντο των Κωστα Βρεττο των Wardrum. Απο τους πιο παλιούς τα εινδαλματά μου ήταν o Randy Rhoads,o Criss Oliva των Savatage,o Zakk Wylde και o Yngwie Malmsteen.Τέλος από τραγουδιστές θεωρώ κορυφαίoυς τους Bruce Dickinson,Roy Khan,Christian Alvestam(πρωην Scar Symmetry) και την αγγελική φωνή των Evanescence,Amy Lee.

Πιστεύεις στους πειραματισμούς στην μουσική?

Σίγουρα πειραματισμοί πρέπει να γίνονται πάνω στη μουσική. Όλοι οι μουσικοί πρέπει να ψαχνόμαστε για καινούργια πράγματα και καινούργιες ιδέες γιατί μας εξελίσσει σαν μουσικούς και μας κάνει καλύτερους.

Τι πιστεύεις για το μουσικό ελληνικό κοινό?

Το ελληνικό κοινό είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν στον κόσμο και ξέρει πώς να υποστηρίζει ένα συγκρότημα που αγαπάει. Άλλωστε πολλοί καλλιτέχνες επιλέγουν τη χώρα μας για να κάνουν συναυλίες και πάντα φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τέλος για το κλείσιμο ποιο είναι το όραμα σου για το μέλλον?

Ελπίζω να συνεχίσουν να βγαίνουν καλοί μουσικοί σε όλο τον κόσμο και κυρίως στην Ελλάδα μας και να ανέβουμε άλλο ένα επίπεδο στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα. Άλλωστε η μουσική είναι ένα από τα ωραιότερα πράγματα στον κόσμο και πρέπει να συνεχίσει να πηγαίνει καλα.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com