Τί έγινε αυτή την εβδομάδα?

1. Χάρηκα που μια ολόκληρη παρέα από μια πρώην πλούσια γειτονιά μου ζητιάνευαν ΟΛΟΙ τσιγάρα. Πάνε τα μαύρα λεφτά…… (λίγο σκληρό?)
2. Μια νέα υπάλληλος στο supermarket προσπαθούσε να κατατλάβει το web σύστημα πληρωμών και έκανε πολύ ώρα ανά άτομο. Όλοι, εκτός από λίγα άτομα της μίλησαν χυδαία.
Tsou

 

Πήγαμε για bowling με την Ομάδα μου, παίξαμε και περάσαμε πολύ ωραία, είχε πλάκα, έκανα πολλά strike και κέρδισα. Δίπλα μας ήταν μια ομάδα επαγγελματιών bowling που κατέβαζε το ένα strike μετά το άλλο. Πήγα κάποια στιγμή να ρίξω μια μπαλιά με αναμένο τσιγάρο και η διπλανή παρέα ευγενικά μου είπε να το αφήσω για σεβασμό στον χώρο και στο άθλημα. Συνειδητοποίησα πόσο επιβλαβές και αγενές είναι το κάπνισμα αλλά και πόσο δύσκολο είναι να μην καπνίζεις σε δημόσιο χώρο. Μου έγινε ένα μικρό μάθημα.
Ηλίας

 

Όταν έρχομαι από την πόλη μου στην Αθήνα, στην Ομάδα μου, μου αρέσει πολύ η διαδρομή που κάνω, η φύση αλλά και ότι παρακάμπτω τα διόδια για οικονομικούς λόγους.
Ανδρέας

 

Σήμερα το πρωί που έβρεχε, ήταν έξω απ το μετρό, μία κοπέλα που κράταγε μια ομπρέλα και της ζήτησα ευγενικά αν μπορώ να σταθώ κι εγώ κάτω απ την ομπρέλα της μέχρι την στάση. Μου είπε, ναι.
Χάρης

 

1. Εμένα με συγκίνησε πολύ το κείμενο του Γιάννη που έγραψε για την εφημερίδα, γιατί είδα ότι έχει περάσει πολλά στην ζωή του και στο τέλος έδειξε ότι έχει θέληση για την ζωή.
2. Επίσης μου έκανε εντύπωση την προυγούμενη βδομάδα, στο Γυμναστήριο που πάω, ένας νέος που σήκωνε πολλά βάρη, ενώ είχε μικρό σωματότυπο.
Παναγιώτης

 

Πριν λίγες μέρες είδα στις ειδήσεις ένα αγοράκι 8 χρονών να χορεύει μπροστά στους περαστικούς και τα λεφτά που του ‘διναν να τα συγκεντρώνει και να τα δίνει στους άστεγους. Αυτό συμβαίνει στο Λίβερπουλ, και εν γνώσει των γονιών του. Συγκινήθηκα πολύ.
Νίκη

 

Είδα στο λεωφορείο να μπαίνουν από την πίσω πλευρά ενώ υπήρχε ταμπέλα που έγραφε ότι έπρεπε να μπουν από μπροστά για να ακυρώσουν το εισητήριο. Εκνευρίστηκα! Δεν μπορώ να δεχθώ αν δεν σέβονται τους αστικούς κανόνες διαβίωσης.
Σπύρος

 

Είχαν έρθει κάποιοι μάστορες σπίτι, που όταν τους έφτιαξα καφέ, η χαρά που πήραν ήταν τόσο μεγάλη, που μου έγινε ανταμοιβή.
Χρήστος

 

Σήμερα το πρωί είδα στην είσοδο μιας πολυκατοικίας μια οικογένεια μαύρων με δύο παιδάκια και μου έκανε εντύπωση η διαφορετικότητα στο βλέμμα των παιδιών.
Μπάμπης

 

Σήμερα που ερχόμουν για την Ομάδα της Παρασκευής, μπήκα στο τραίνο και ήταν γεμάτα. Επειδή έχω κάνει πολλές εγχειρήσεις στα πόδια πήγα να κάτσω οκλαδόν στο πάτωμα. Αμέσως μια νέα γυναίκα χαμογελαστά σηκώθηκε και μου προσέφερε πολύ φιλικά την θέση της. Μου έκανε εντύπωση γιατί όταν το τραίνο είναι γεμάτο τρέχουν όλοι σαν τρελλοί να πιάσουν θέση.
Γιάννης

 

Αυτό που μου δίνει δύναμη και χαρά, όταν ξεκινάω από το σπίτι μου, για καμιά βόλτα ή τσάι, είναι οι συναντήσεις μου με τους γείτονες, άνθρωποι κάθε φύλου ηλικίας ή φυλής, το ζεστό τους χαμόγελο, ο χαιρετισμός τους, οι φιλικές κουβέντες που ανταλλάσουμε με τους καταστηματάρχες και τους υπαλλήλους, οι ζεστές κουβέντες με τα κορίτσια του Cafe. Όλ αυτά μου δίνουν κουράγιο να συνεχίσω.
Θανάσης

 

Πριν λίγες μέρες μπήκα στο νοσοκομείο για μια επέμβαση. Εκεί είδα γι άλλη μια φορά πόσο ταλαιπωρείται ο κόσμος από το σύστημα υγείας. Πολλοί άνθρωποι μαζεμένοι δεν προλάβαιναν να τους εξυπηρετήσουν και ορισμένοι γιατροί δεν είχαν καλή συμπεριφορά προς τους ασθενείς δηλαδή καθυστερούσαν πολύ. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο σύστημα υγείας, θα ήθελα να λειτουργεί με άλλον τρόπο, να εξυπηρετούνται οι άνθρωποι.
Δημήτρης

 

Ειχα βγει με δυο φίλους για καφε. Αυτο για το οποίο μιλάγανε περισσοτερο ήταν η δουλειά, το ποσο προσβεβλημενοι ηταν απο τα αφεντικά, το ποσο άδικη ειναι η συμπεριφορα τους. Συνειδητοποιησα πως σήμερα η δουλειά πολλες φορες είναι μια βρισία στο προσωπο του εργαζόμενου, κατι που τους κάνει μνησίκακους και τους αλλοτριωνει. Σκεφτηκα τους γονεις μας και το κατα πόσο και αυτοι έχουν περάσει αντιστοιχες εμπειρίες στην ζωή τους, και πως μπορεσαν, αν μπορεσαν, να τις ξεπεράσουν. Λίγα πραγματα μιαζουν να αλλάζουν σε αυτον τον τομεα – ίσως μόνο το ότι τότε η δουλειά έμοιαζε να ανταποκρινεται σε πραγματικές ανάγκες της ζωής ενω σήμερα έχει μετατραπεί σε μια τελετουργία που έχει πάρει μια δικιά της ζωή.
Κώστας

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com