Οι humanlinks επηρεάζονται…

Με επηρεάζει η γνώμη των άλλων ιδίως όταν με προσβάλλει. Όταν έχω δίκιο τα παίζω όλα για όλα. Όχι για να ευχαριστηθώ μέσα μου αλλά κα ιο άλλος που το κάνει προκαλεί με τον τρόπο του.

Με επηρεάζει όταν με κρίνουν για το πως θέλω να είναι η εμφάνιση μου. Παράδειγμα μου είναι τα τατουάζ. Η οικογένεια μου διαφωνεί, όμως εγώ έχω κάνει αυτά που θέλω και έτσι έχουν συνηθίσει. Δεν μου λένε πλέον κάτι.

Στον δρόμο κάποιοι με βλέπουν παράξενα επειδή όντως έχω πολλά τατού. Όμως δεν με αγγίζει καθόλου η γνώμη των άλλων. Εγώ είμαι καθαρός και συνεπής με τις επιθυμίες μου. Τα τατού και η εμφάνιση δεν κάνουν τον άνθρωπο. Απλώς διασκεδάζω, ευχαριστιέμαι αλλά είναι και μια στάση ζωής.

Επειδή βλέπω αρκετούς στο μετρό και στον δρόμο να με θαυμάζουν και ξέρω ότι και αυτοί θα ήθελαν να το κάνουν. Όμως η χώρα μας είναι συντηρητική και οι Έλληνες θεωρούν αυτά τα πράγματα ακραία.

Δημήτρης

Προσωπικά εγώ επηρεάζομαι λιγάκι από τις γνώμες των άλλων γιατί πιστεύω στο συμπέρασμα ότι όταν κάποιος άλλος έχει διαφορετική γνώμη από εμένα είναι εκείνου η σωστή παρά του εαυτού μου. Αυτό μερικές φορές. Τις περισσότερες φορές όμως νικάει ο εαυτός μου στην περίπτωση που είναι ίδια η δικιά μου με του άλλου αλλά και το αντίθετο! Όταν η γνώμη η δική μου είναι διαφορετική από του άλλου τότε συμβιβάζομαι και συμφωνώ μαζί του κατά κύριο λόγο μόνο και μόνο για να μην μαλώνουμε και φωνάζουμε…

Γιάννης

Οι γνώμες των άλλων δεν με επηρεάζουν πάντα. Μόνο των πολύ κοντινών μου ανθρώπων. Θα κάτσω να ακούσω μια γνώμη αλλά εγώ θα προσπαθήσω να κάνω αυτό που μου αρέσει εμένα και αυτό που θέλω πραγματικά.

Βέβαια όταν θα μου πούνε μια γνώμη οι κοντινοί μου άνθρωποι θα την λάβω υπόψιν μου γιατί ξέρω ότι θα μου το πούνε για το καλό μου. Όσο αφορά τους άλλους ανθρώπους πάλι θα ακούσω την γνώμη τους αλλά δεν θα την αφήσω να με επηρεάσει.

Παλιά βέβαια συνέβαινε αυτό αλλά τώρα προσπαθώ να κάνω αυτό που αρέσει σε εμένα και όχι αυτό που προστάζουν οι άλλοι να κάνω.

Παναγιώτης

Το ασυνείδητο είναι ο λόγος του άλλου έγραφε ο Λακάν. Κι εγώ; Τι λέω; Ναι, επηρεάζομαι αλλά περισσότερο επηρεάζομαι από ότι εγώ πιστεύω ότι λένε οι άλλοι. Πάντως, θυμάμαι ότι δεν δίσταζα να συγκρουστώ με ολόκληρη την κοινωνία, αν το έλεγε η ιδεολογία μου. Και έχοντας πχ. Πρότυπα τον Βίλχελμ Ράιχ, ήταν φυσικό να συγκρουστώ με τους πάντες. Θυμάμαι είχα πέσει (με είχαν ρίξει) σε ένα κοινωνικό καιάδα.

Τώρα έχω βάλει περισσότερο νερό και αγάπη στο κρασί μου. Είμαι σε μια ισορροπία και νιώθω να έχω κερδίσει.

Θανάσης

Επηρεάζομαι από τις γνώμες των άλλων ως ένα βαθμό σχετικά με εμένα και τις επιθυμίες μου. Θα έλεγα η οικογένεια μου έχει την μεγαλύτερη επιρροή πάνω μου. Παρολ’ αυτά αν θέλω κάτι πολύ, δύσκολα θα μου αλλάξουν γνώμη.

Κώστας Κ.

Γενικά οι γνώμη των άλλων δεν με επηρεάζει. Την οικογένεια και τους φίλους μου βέβαια τους ακούω. Αλλά όσοι ασχολούνται μαζί μου τους έχω γραμμένους εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Τους αφιερώνω το τραγούδι των Going through : “μαζί μου ασχολείσαι, πόσο μ*****ς είσαι”.

Χρήστος

Κάποιες φορές νιώθω ισχυρός στις αποφάσεις μου αλλά κάποιες άλλες όταν νιώθω ότι υστερώ σε κάτι με επηρεάζει η άποψη την άλλων, κυρίως οι επικριτικές.

Τα θέματα όπου επηρεάζομαι κυρίως είναι το πως φαίνομαι στους άλλους, δηλαδή η δημόσια εικόνα μου. Επίσης με επηρεάζει η άποψη των ανθρώπων που εκτιμώ σχετικά με την συμπεριφορά μου και το εάν είμαι καλός άνθρωπος.

Κώστας Μ.

Η γνώμη των άλλων με επηρέαζε πάντα. Εάν τα κάνω καλά ή όχι. Για πολλά χρόνια πίστευα ότι είχε να κάνει με την εικόνα μου και την αποδοχή τους. Κάποια στιγμή κατάφερα να δω λίγο βαθύτερα και είδα ότι σχετίζεται με μια υπερβολική ευθύνη που είχα αναπτύξει για τους άλλους. Εάν τα κάνω άσχημα θα ερχόταν η καταστροφή. Όχι η δική μου αλλά η δική τους. Έτσι, καταπίεζα τον εαυτό και τους άλλους. Μέσα στην ομάδα μπόρεσα να παραδώσω τόνους ευθύνης ή εν πάσι περίπτωση ότι δεν μου αναλογούσε. Σήμερα έχει γίνει ένα παιχνίδι με τον χαρακτήρα μου (αλλάζοντάς τον) και την ζωή, που το παίζω πολύ ευχάριστα.

Γιώργος

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com