ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΥΡΙΑ

cute white cat

Είναι μια εκ πεποιθήσεως απαισιόδοξη κυρία. Βλέπει σε κάθε χειρονομία έναν πιθανό κίνδυνο, παρά ένα πιθανό χάδι. Η δειλία της είναι παροιμιώδης. Φοβάται τους πάντες και τα πάντα. Είναι πάντα προσεκτική και επιφυλακτική σε όλες της τις κινήσεις. Φοβάται ακόμη και απλούς ήχους. Ένα δυνατό σφύριγμα επιδοκιμασίας μπορεί να την τρέψει σε άτακτη φυγή. Αντίθετα με πολλούς κυρίους που κάνουν πάντα αισθητή την παρουσία τους με τις δυνατές τους φωνές, εκείνη επιστρατεύει την διαπεραστική φωνή της επιλεκτικά, σε συγκεκριμένες εποχές.

Η δειλία της την κάνει να αποφεύγει τους κινδύνους και μαζί με την φυσική ελαστικότητα και ταχύτητα στις αντιδράσεις οδηγεί τους κακεντρεχείς φίλους της  να της αποδώσουν την ύπαρξη επτά ψυχών. Είναι λιτοδίαιτη και μικρόσωμη. Χρειάζεται ελάχιστη τροφή και για αυτό διατηρεί πάντα την ανεξαρτησία της και δεν αισθάνεται ποτέ την ανάγκη να έχει αφεντικό.

Συνδέεται περισσότερο με το σπίτι παρά με τον άνθρωπο. Δεν συμμετέχει στις χαρές και τις λύπες των μεγάλων της φιλων ούτε και στις καθημερινές δραστηριότητες, γιατί κοιμάται πολύ και όταν δεν κοιμάται νυστάζει και χασμουριέται συνέχεια. Διατηρεί σε όλες τις καταστάσεις τον φλεγματικό της χαρακτήρα.

Τις σπάνιες φορές που προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί μας οι προσπάθειές της φαντάζουν κωμικές και προκαλούν το γέλιο. Η φωνή της είναι  ένρινη και σκληρή όπως τα μικρά νυχάκια της με τα οποία γρατσουνάει πράγματα και ανθρώπους όταν έχει τα νεύρα της.

Ενώ όμως έχει την ικανότητα να αποφεύγει τους κινδύνους, όταν αυτοί προκύψουν δεν επιδεικνύει κανένα θάρρος. Αντίθετα από την αντοχή και δύναμη των άσπονδων φίλων της κανένας ποτέ δεν εγκωμίασε την δύναμή της. Μόλις οσμιστεί τον κίνδυνο γίνεται καπνός.

Όταν οι φίλοι της υποφέρουν από την ζέστη αυτή υπομένει στωικά τις μεταβολές της θερμοκρασίας χουχουλιάζοντας μέσα σε κάποια κουβέρτα τον χειμώνα και επιλέγοντας ένα δροσερό μέρος το καλοκαίρι.

Δεν αγαπάει το νερό, ωστόσο καθαρίζει συνεχώς την λεία και στιλπνή επιδερμίδα της με μεγάλη επιμέλεια. Αρκούν μόνο δύο σταγόνες νερό για να αρχίζει να τινάζεται και να προσπαθεί να τις διώξει από πάνω της.

Υπάρχουν πολλές ιστορίες για τις στενές φιλικές σχέσεις που αναπτύχθηκαν ανάμεσα σε ανθρώπους και στους μεγάλους φίλους της. Πολλές φορές μάλιστα οι τελευταίοι έσωσαν ανθρώπους από πολύ δύσκολες καταστάσεις. Ποτέ δεν ακούστηκε παρόμοια ιστορία για την εν λογω κυρία. Είναι μια αθεράπευτη σνόμπ που βλέπει πάντα τα πράγματα από μία απόσταση.

Είναι σχεδον παμφάγα και γι΄αυτό δεν μένει ποτέ νηστική. Πάντα θα αναζητήσει λίγη τροφή στα αποφάγια και τα σκουπίδια Η διατροφή της εξαρτάται πολύ λίγο από τον άνθρωπο όταν κυκλοφορεί ελεύθερη. Δεν δέχεται έλεγχο ούτε χαλινάρι. Κανείς δεν την είδε ποτέ με λουρί  στον δρόμο όπως κυκλοφορούν οι μεγάλοι της φίλοι.

Δέχεται με ευχαρίστηση τα χάδια μας αν και δεν τα επιδιώκει. Χαίρεται την ασφάλεια μιάς αγκαλιάς και την σιγουριά μιας ανθρώπινης παρέας.

Η αγάπη της δεν εξαγοράζεται με λίγα τραγανά μπισκότα. Απαιτεί μακροχρόνια φροντίδα και δοτικότητα. Αλλά και τότε δεν μπορεί να περιμένει κανείς κάποια ανταπόδοση. Για την εκλεκτή αυτή κυρία, ανταπόδοση είναι απλώς και μόνο η παρουσία της.

Γιώργος

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com